Deen sluit laatste winkel

HEEMSKERK - Deen heeft zondag in Heemskerk haar laatste winkel gesloten en verdwijnt daarmee na zeker 88 jaar uit het straatbeeld. Deen werd onlangs verkocht aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt.

Bijna de helft van de tachtig Deen-winkels die eerder dit jaar verkocht werden kwam in handen van Albert Heijn, 23 winkels werden verkocht aan Vomar en 19 aan DekaMarkt.

Met het vertrek van Deen verdwijnt opnieuw een bekende supermarkt uit het straatbeeld. In de afgelopen jaren verdwenen C1000, Super de Boer, EMTÉ, Agrimarkt, Bas van der Heijden, MeerMarkt, Digros, Edah, Troefmarkt en Pryma. Binnenkort zal waarschijnlijk ook Coop uit het straatbeeld verdwijnen. Coop gaat waarschijnlijk begin 2022 op in Plus.

Het aantal afvallers laat zien hoe stevig de concurrentie is in de supermarktwereld. Er komen vaak fusies en overnames voor, om zo tot een concurrentievoordeel te komen. 

Deen begon in 1933 als kruidenierswinkel in Hoorn en had vooral in Noord-Holland succes. Daarnaast had de supermarktketen ook winkels in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Deen was goed voor een marktaandeel van zeker 2%.





Laatste nieuws