Starbucks opent kassaloze winkel met Amazon Go

NEW YORK - In New York hebben Amazon en Starbucks samen een hoogtechnologische kassaloze Starbucks vestiging geopend. 

Op 59th Street in Manhattan is voortaan een Starbucks Pickup-afhaalcafé met Amazon Go-winkel te vinden. Starbucks gebruikt de kassaloze scantechnologie van Amazon zodat mensen snel een koffie of een snack kunnen kopen, zonder langs de kassa te hoeven.

Klanten kunnen aan de balie hun Starbucks-koffie afhalen die ze eerder via de app bestelden of iets te eten kopen in de geïntegreerde Amazon Go winkel. Om die winkel binnen te gaan, moeten ze zich wel eerst aanmelden met hun Amazon Prime-account. Dat kan met een QR-code in de app, maar gebeurt ook steeds vaker met je handpalm. Met Amazon One koppelt Amazon betaalgegevens aan de handafdruk van consumenten. 

Ook consumptie ter plaatse is mogelijk. Naast de displays met eten zijn er zitplaatsen, grotere cabines voor vergaderingen en solo-eetcabines voor wie er wil werken of studeren. Extra koffie kunnen bezoekers bestellen via de Starbucks-app of bij een barista in de winkel.

“Het is een proof of concept waar we allebei van leren,” aldus Kathryn Young, senior vice president voor wereldwijde groei en ontwikkeling bij Starbucks, tegen CNBC. In het komende jaar staan nog twee soortgelijke winkelopeningen op de planning. Sinds de coronapandemie zoekt de koffieketen naar gedigitaliseerde, contactloze en goedkopere manieren om consumenten van koffie te voorzien. Starbucks sloot in anderhalf jaar tijd 400 winkels, maar opende in steden wel meer afhaallocaties en zet sterk in op online.





Laatste nieuws