Tony's Chocolonely stopt bouw eigen fabriek in Zaandam

ZAANDAM - Tony's Chocolonely stopt met de bouw van een eigen fabriek in Zaandam, zo bericht het bedrijf bij de presentatie van haar jaarcijfers. Het geld dat de chocolademaker daarmee bespaart, wordt geïnvesteerd in uitbreiding naar andere landen en hulp aan Afrikaanse cacaoboeren. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft de coronacrisis een rol gespeeld in die beslissing.

Tony's Chocolonely gaat komend jaar zijn strategie wijzigen en meer focussen op uitbreiding naar het buitenland. Om die uitbreiding te kunnen bekostigen en tegelijk ook Afrikaanse cacaoboeren te helpen, zal het bedrijf de bouw van zijn Chocolate Circus stopzetten. "Je kan geld tenslotte maar één keer uitgeven", aldus de woordvoerder.

Ook de coronacrisis heeft meegespeeld in die beslissing. Volgens de woordvoerder is het door corona steeds moeilijker geworden "om de benodigde investering te verkrijgen die nodig is om door te gaan met zo'n ambitieus en uniek project".

Eerder dit jaar nam Tony's Chocolonely de chocoladefabriek Althea-De Laet vlakbij Antwerpen over. De Belgische fabriek zou "een belangrijke bijdrage aan de groei" geleverd hebben, aldus het bedrijf.

Tony's Chocolonely noteerde een nettoverlies van 4,7 miljoen euro. De omzet groeide wel met 24% tot 109 miljoen euro.





Laatste nieuws