Tony's Chocolonely stopt bouw eigen fabriek in Zaandam

03-12 08:41 | bron: FoodPro Network

ZAANDAM - Tony's Chocolonely stopt met de bouw van een eigen fabriek in Zaandam, zo bericht het bedrijf bij de presentatie van haar jaarcijfers. Het geld dat de chocolademaker daarmee bespaart, wordt geïnvesteerd in uitbreiding naar andere landen en hulp aan Afrikaanse cacaoboeren. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft de coronacrisis een rol gespeeld in die beslissing.

Tony's Chocolonely gaat komend jaar zijn strategie wijzigen en meer focussen op uitbreiding naar het buitenland. Om die uitbreiding te kunnen bekostigen en tegelijk ook Afrikaanse cacaoboeren te helpen, zal het bedrijf de bouw van zijn Chocolate Circus stopzetten. "Je kan geld tenslotte maar één keer uitgeven", aldus de woordvoerder.

Ook de coronacrisis heeft meegespeeld in die beslissing. Volgens de woordvoerder is het door corona steeds moeilijker geworden "om de benodigde investering te verkrijgen die nodig is om door te gaan met zo'n ambitieus en uniek project".

Eerder dit jaar nam Tony's Chocolonely de chocoladefabriek Althea-De Laet vlakbij Antwerpen over. De Belgische fabriek zou "een belangrijke bijdrage aan de groei" geleverd hebben, aldus het bedrijf.

Tony's Chocolonely noteerde een nettoverlies van 4,7 miljoen euro. De omzet groeide wel met 24% tot 109 miljoen euro.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?