ING voorziet kleine krimp in voedingsindustrie
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Waar de voedingsindustrie in Nederland vorig jaar nog een groter volume wist te produceren, treedt er dit jaar waarschijnlijk een kleine krimp op. In een sector update over de voedingsindustrie voorziet de ING een volumekrimp van 0,5%.
ING merkt op dat de inflatie voorlopig hoog blijft en dat dit een negatief effect heeft op de consumentenbestedingen. Daarnaast zorgt de al jaren licht krimpende veestapel voor een krimpende aanvoer van melk en varkensvlees bij verwerkende bedrijven. Doordat een groeiende groep boeren te weinig perspectief ziet, zal het aantal stoppers in de melkvee- en varkenshouderij bovendien verder stijgen.
In haar rapport voorziet de bank een nog iets grotere krimp voor de land- en tuinbouwsector. De nasleep van de coronacrisis en de hoge energie- en grondstoffenprijzen drukken hun stempel op de land- en tuinbouw. ING verwacht dat de miljarden die gereserveerd zijn voor saneringsregelingen pas halverwege 2024 in de mark voelbaar zullen zijn. De afgelopen jaren wist de sector jaarlijks nog kleine groeipercentages te behalen.
Bron: ING
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan