Vandemoortele bouwt nieuwe productielocatie in Frankrijk

TORCE - Om aan de groeiende vraag te voldoen bouwt het Belgische voedingsbedrijf Vandemoortele een nieuwe fabriek in Torcé in Bretagne. De investering bedraagt circa 25 miljoen euro. Vandemoortele wil er koffiekoeken produceren. Deze markt groeit jaarlijks met 3 tot 5%. Met de bouw van de nieuwe Franse fabriek wordt de productiecapaciteit met ongeveer 25.000 ton per jaar uitgebreid. 

Het bedrijf produceert nu 40.000 ton koffiekoekjes per jaar in twee nabijgelegen fabrieken in de regio. Daar zijn 450 mensen werkzaam. In de nieuwe fabriek in Torcé komen 50 mensen te werken. De bouw van de fabriek start in september en tegen april volgend jaar moet de nieuwe productielocatie operationeel zijn.

Vandemoortele is actief in twee markten: die van de margarines, oliën en frituurvetten en die van bakkerijproducten. De tweede tak is goed voor 60% van de omzet. Het bedrijf heeft 25 productievestigingen in 7 landen. Daarvan zijn er 20 die zich alleen op bakkerijproducten toeleggen. Vorig jaar heeft Vandemoortele bijna 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding en verbetering van de productiecapaciteit.





Laatste nieuws