Nederlanders eten na jaren weer iets meer vlees
20 okt 2017 08:07
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg de consumptie van vlees gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder. Van 2010 tot 2015 was er wel een dalende lijn te zien.
Aldus dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier, dat een onderzoek liet uitvoeren door het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het genoemde gewicht is inclusief botten. Ongeveer de helft daarvan wordt ook daadwerkelijk geconsumeerd.
Wakker Dier durft de stijging niet te verklaren. De stichting is in ieder geval niet blij met de meest recente cijfers: "De huidige vleesconsumptie is voor mens, dier en milieu niet houdbaar. Helaas laten deze cijfers zien dat dit besef in Nederland nog niet is doorgedrongen."
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan